diumenge, 1 de febrer del 2009

L'HOME POT AFRONTAR-SE A UNA REALITAT INMEDIATA?



En aquest text de Cassier ens explica que l'home no pot canviar la seva vida,només li queda adaptar-si a ella.D'altre banda l'autor ens diu que l'home per si mateix no pot afrontar-se a l'univers,és a dir al món,per això necesita les xarxes de significacions,com per exemple la religió,el llenguatge,la cultura...En resum l'autor ens diu que nosaltres sense aquests factors no podem arribar a conèixer.
Tornar enrere d'aquesta situació és imposible, també menciona que l'home no viu en un univers físic sino que simbòlic.La conclusió es que necessitem aquests factors per arribar a conèixer.El llenguatges és indispensable per arribar a la realitat.



En el primer paràgraf trobem la frase de Rosseu "l'home que medita s'allunya de la realitat" amb això l'autor ens vol aclarir que la societat corromp a l'esser humà.
En el segon paràgraf l'autor ens explica que no podem tornar a l'ordre natural,hem d'entendre l'esser humà a partir de l'ordre natural creant un món propi;hi ha una relació entre els tres mons el físic,el mental i el natural..L'home viu empresonat en un món simbòlic ;no es pot afrontar a la realitat inmediata sense intercecions,no podem veure la realitat.
El món físic el perdem a mesura que evolucionem,és impossilbe conèixer res sense un mitjà artificial de textos.