dijous, 8 d’octubre del 2009

UNA ALTRA MANERA D'ENTENDRE ELS SOFISTES

A) NATURALESA: en aquesta paraula hi ha la clau pel descobriment d'una realitat que es desenvoloupa per a si i de si mateixa.La naturalesa té els seus pròpis ritmes i les seves pròpies lleis.

B) LLEI: són les preinscripcions que fa l'home per organitzar-se en societat ,per tant depén de les seves opinions.Les lleis es deuen per busccar principis regits per l'equilibri, i l'harmonia.

C) TÈCNICA: és l'art de modificar o de produir,creats per l'home,per auqest motiu es sotmeten a les lleis dels homes i no en tenen de pròpies.

D) CIUTAT: és un altre forma de realitat.Però no es refereix només a un espai físic,sino que també a un d'abstracte,una mena de xarxa on s'uneixen les relacions del humans que hi viuen.

E) LLENGUATGE,RAÓ I PENSAMENT: el llenguatge presenta una ambigüitat.Els sofistes defensafen un intercanvi d'opinions mitjançant un diàleg.El logos és l'existència més confusa,pel fet de que és una realitat que podem sentir però no veure.

F) EDUCACIÓ: és tracta d'una qüestió de llenguatge i es realitza a través de la comunicació entre els homes,que incideix en la ment i en el centre mateix de la indivilualitat.

G) VERITAT: la veritat estava lligada al poder,per tant és el manament de qualsevol autoritat.Però en els sofistes la veritat la veritat entra a formar part de les estructures del llenguatge,és a dir,que té a veura amb allò que afirmem o neguem i depén de les formes de proposició.